Składniki:
- 1 kg nerek cielęcych
- 1 kostka bulionu warzywnego
- 1 listek laurowy
- kilka ziarenek ziela angielskiego
- sól
- pieprz
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki musztardy miodowej
- 1 łyżka ostrego curry
Składniki: 2 łyżki musztardy ½ szkl galaretki porzeczkowej sok z 2 pomarańczy 1 kieliszek porto 1 łyżka pokrojonej kandyzowanej skórki pomarańczowej 1 łyżka chrzanu sól cukier Sposób wykonania: Do galaretki dodać musztardę, dokładnie utrzeć. Doprawić do smaku solą oraz cukrem. Następnie dodać skórkę pomarańczową oraz chrzan. Dokładnie wymieszać i rozprowadzić sokiem z cytryny i…
Składniki: 2 pomarańcze 1 cytryna 1 łyżka galaretki porzeczkowej ½ szkl porto 2 łyżki musztardy 1 łyżeczka cukru szczypta suszonego imbiru sól pieprz Sposób wykonania: Wino wymieszać z sokiem z cytryny i pomarańczy. Wrzucić jeszcze startą z nich skórkę oraz galaretkę porzeczkową. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz cukrem. Cukier można zstąpić…
Składniki: 1 kg filetów z dorsza 2 łyżki musztardy 1 łyżeczka tymianku kilka plasterków boczku sól pieprz Sposób wykonania: Oczyszczone filety z dorsza pokroić na mniejsze kawałki. Oprószyć je pieprzem i posmarować musztardą. Następnie każdy kawałek ryby owinąć plasterkiem boczku. Spiąć wykałaczką aby roladki się nie rozpadły. Piec na grillu ze wszystkich stron do momentu,…
Składniki: 1 kg mięsa od szynki 1 ząbek czosnku 1 cebula 1 szkl bulionu warzywnego szczypta mielonego ziela angielskiego 4 korniszony sól pieprz 3 łyżki tłuszczu 1 łyżeczka octu 1 łyżka musztardy 1 op śmietany Sposób wykonania: Mięso oprószyć solą po czym obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym tłuszczu. Wówczas dodać posiekaną cebulę oraz czosnek…