Składniki:
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 żółtko
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka musztardy miodowej
- 1 łyżeczką miodu
- sól
- pieprz
Składniki: 1 szkl winogron 1 szkl bulionu warzywnego 1 łyżka musztardy 2 łyżki śmietany 4 łyżki białego wytrawnego wina 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka mąki 1 łyżka masła 1 łyżeczka mąki kilka gałązek koperku sól pieprz Sposób wykonania: Umyte winogrona przekroić na połówki usuwając pestki. Następnie na łyżce rozgrzanego masła zarumienić łyżkę mąki…
Składniki: ½ op kiełków brokuła 1 główka sałaty lodowej kilka pokrojonych plasterków chudego boczku 1 łyżeczka musztardy miodowej 1 łyżeczką miodu 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz kilka kropli oleju sezamowego Sposób wykonania: Sałatę porwać na mniejsze kawałki, które przełożyć do salaterki. Ułożyć na niej kiełki brokuła. Natomiast boczek…
Składniki: ½ kg ziemniaków 2 ogórki konserwowe 1 cebula 2 łyżki majonezu 1 łyżka ostrej musztardy 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie. Następnie je odcedzić a gdy ostygną obrać i pokroić w kostkę. Ogórki również pokroić w kostkę a cebulę posiekać i przełożyć do ziemniaków.…
Składniki: 2 kg ogórków 1 l wody 1 szkl octu 5 łyżeczek soli 30 dag cukru 3 łyżki musztardy Sposób wykonania: Ogórki powinny być dość duże. Dokładnie je umyć, obrać i przekroić wzdłużna cztery części. Przełożyć je do wyparzonych słoików. Następnie do garnka wlać 1 l wody oraz ocet. Dodać sól oraz cukier i całość…