Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: muffinki

Czekoladowy muffin Franka

 
Chcesz zaskoczyć swoich przyjaciół? Przygotuj im pyszne własnoręcznie zrobione muf finki czekoladowe. Lista zakupów: mleko, jajka, mąka, masło i kakao.  
 
 

Składniki:

  • 3 łyżki rozpuszczonego masła (ostygnięte)
  • 150 ml mleka 
  • 2 jajka
  • 20 dag mąki
  • 10 dag cukru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 2 kopiate łyżki kakao
  • szczypta soli

Czekoladowe muffiny Krystyny

Znakomity przepis na czekoladowe muf finki pomysłu Krystyny. Do ich wykonania będziesz potrzebować: maki, kakao, jajek, oleju i ekstraktu z wanilii. 
 
 

Składniki:

  • 2 i 1/4 szkl mąki
  • 1 i 1/2 szkl cukru 
  • 2/3 szklanki kakao
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3/4 szkl oleju 
  • 2 jajka
  • 1 i 1/2 szkl wody gazowanej
  • 1 łyżka ekstraktu z wanilii

Muffinki z jagodami Dagmary

Zastanawiasz się co przygotować dziś na deser? Upiec puszyste muffinki z jagodami. Do wykonania przepisu potrzebujesz jagód, mleka, jajka, mąki pszennej  i orkiszowej.    
 

Składniki:

  • 1 szkl jagód
  • ¼  szkl oleju
  • ½ szkl mleka
  • 3/4 szkl mąki pszennej
  • ½ szkl mąki orkiszowej
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • ¼ szkl cukru
  • 1 jajko

Muffinki czekoladowe Danuty

Przepis dla miłośników słodkości. Czyli muffinki czekoladowe pomysłu Danuty. Do ich wykonania będziesz potrzebować: kakao, mąki, cukru i oleju. 
 

Składniki:

  • 4 łyżki kakao
  • 2 szkl mąki
  • 1 szkl cukru 
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 8 łyżek oleju 
  • 1 łyżka octu
  • 330 ml wody

Muffinki z jagodami

Dla miłośników słodkości. Zbiór znakomitych przepisów. Dziś przepis na pyszne muf finki z jagodami. Do ich wykonania potrzebujesz: jagód, mleka, jajek oraz masła. 
 

Składniki:

  • 1 szkl jagód 
  • 2 szkl mąki
  • 3/4 szkl cukru
  • 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szkl mleka
  • 1/2 kostki roztopionego masła
  • 1 jajko