Składniki:
- 2 duże jogurty truskawkowe (razem ok. litra )
- kostka sera białego (chudy lub półtłusty)
- cukier
- 30 dag truskawek
- szczypta cynamonu
Składniki:
Składniki: 3 dojrzałe gruszki 1 szklanka łuskanych orzechów laskowych 2 łyżki soku cytrynowego 2 łyżki dżemu pomarańczowego 1 tabliczka gorzkiej czekolady 4 łyżki sherry 1 łyżeczka masła 125 ml śmietany kremówki Sposób przyrządzenia: Gruszki umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i przekroić na połówki. Ułożyć je obok siebie w płaskiej foremce. Pomarańczowy dżem utrzeć z sokiem…
Składniki: 1 mały ananas 25 dkg świeżych poziomek 4 łyżki syropu klonowego ½ szklanki wiórków migdałowych 1 szklanka bitej śmietany ½ łyżeczki masła 1 łyżeczka cukru 1 łyżka rumu Sposób przyrządzenia: Ananas obrać i pokroić w kawałki, poziomki umyć, przekroić na połówki. Owoce rozdzielić na trzy talerzyki i polać syropem klonowym. Na patelni zrumienić masło…
Składniki: 75 dag czerwonych porzeczek, 25 dag malin, 1 cytryna, 20 dag cukru. Sposób przyrządzenia: Do rondla wlać niepełną szklankę wody, wsypać cukier, gotować przez 5 minut na średnim ogniu, cały czas mieszając. Zdjąć z ognia, wystudzić. Porzeczki odszypułkować, umyć, osuszyć. Maliny wrzucić do sitka, opłukać, osączyć. Cytrynę wyszorować, pokroić na cienkie plasterki. Porzeczki i…