Składniki: mózg wieprzowy 1 kg cebula 2 sztuki jajka 2 sztuki masło 10 dag ocet 5 łyżek natka pietruszki sól do smaku pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Móżdżki wieprzowe po opłukaniu należy gotować przez około 7 minut w osolonym wrzątku z dodatkiem octu, następnie odsączyć je i zdjąć z nich skórkę, następnie pokroić w kostkę.…
Tag: móżdżek
Przekąski
Fałszywy móżdżek
by MiGd@l • • 0 Comments
Składniki: • 6 dag cebuli • 3 dag oleju • 1 dag drożdży • białka z 2 jajek Sposób przyrządzenia: Średniej wielkości cebulę usiekać, usmażyć na patelni w dwóch łyżkach oleju, nie rumienić. Dołożyć do tego drożdży, a gdy się rozpuszczą, wymieszać z dwoma białkami. Dodać soli i pieprzu do smaku, dusić jeszcze razem przez…