Składniki:
- 4 pory
- 600 g ziemniaków
- 1 szkl mleka
- 1 l bulionu
- 1 łyżka masła
- 1 żółtko
- sól
- pieprz
Składniki: 2 l mleka 200 g kaszy manny 2 łyżki masła łyżka cukru ½ łyżki soli Sposób wykonania:Mleko doprowadzić do wrzenia, wówczas wsypać do niego kaszę.Trzymać na ogniu stale mieszając.Na koniec doprawić do smaku solą oraz cukrem.Podprawić masłem.
Składniki: 2 l mleka 3 łyżki masła łyżka cukru 1 1/5 szkl. kaszy manny 1 jajko łyżka masła sól Sposób wykonania: Kaszę zalać wodą i ugotował po czym odcedzić i wbić do niej jajko i dodać roztopione masło. Całość dokładnie wymieszać i formować z kaszy kulki, które wrzucać na osolony wrzątek. Gotować około 5-7 minut.…