Składniki:
- 1 szkl. miodu
- 120 g cukru pudru
- 250 g orzechów włoskich
Składniki: 12 dag mąki, 8 dag masła, 12 dag sera śmietankowego, 6 dag miodu, 6 dag cukru, 1/2 łyżeczki cynamonu, 2 jajka, gruby cukier i sproszkowany cynamon do posypania. Sposób przyrządzenia: Mąkę przesiać i siekając nożem wymieszać z masłem, dodając łyżkę wody. Szybko wyrobić ciasto i rozprowadzić równomiernie na dnie wysmarowanej tłuszczem tortownicy, Wymieszać ser…
Składniki: 30 dag miodu, 10 dag masła, 15 dag cukru, 1/4 łyżeczki imbiru, 3 łyżeczki otartej skórki z cytryny, 1/4 łyżeczki sproszkowanych goździków, 1/4 łyżeczki cynamonu, 75 dag mąki pszennej, 1/2 łyżeczki soli, 2 łyżeczki sody oczyszczonej, 3 jajka. Sposób przygotowania: Miód rozpuścić w emaliowanym garnku, dodać masło, dobrze wymieszać, wsypać cukier, korzenie sól i…