Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: migdały

Pianka z migdałami

Składniki: 3 duże kwaśne jabłka 4 łyżki wody 1 łyżka cukru /do duszenia jabłek/ 1 białko łyżeczka cukru łyżka płatków migdałowych Sposób przyrządzenia: Jabłka umyć, obrać i pokroić na cząstki, udusić z łyżką cukru i wodą. Nałożyć do żaroodpornych miseczek. Białko ubić na sztywną pianę, posypać łyżeczką cukru, posypać płatkami migdałowymi i zapiec.

Sucharki z migdałami

Składniki: 4 jajka tyle mąki ile ważą 4 jajka tyle cukru ile ważą 4 jajka tyle migdałów ile ważą 4 jajka masło Sposób wykonania: Jajka razem z cukrem i mąką dokładnie utrzeć po czym dodać migdały i dokładnie wymieszać. Powstałe ciasto przełożyć do formy wysmarowanej masłem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 150 stopni i piec…

Sucharki cytrynowe

Składniki: 25 dag mąki 25 dag cukru pudru 2 jajka 2 żółtka 7 dag płatków migdałowych 7 dag skórki z cytryny 7 dag cukru Sposób wykonania: Mąkę, jajka, żółtka, cukier puder, płatki migdałowe, skórkę z cytryny i cukier dokładnie ze sobą wyrobić. Powstałe ciasto uformować w wałek, które ułożyć w brytfannie. Wstawić o piekarnika rozgrzanego…

Mazurek migdałowo- żółtkowy

Składniki: 25 dag migdałów 25 dag cukru pudru 1/3 kostki masła 10 dag ugotowanych żółtek jajko 3 łyżki tartej bułki ½ łyżeczki esencji pomarańczowej 1/2 szkl. zarumienionych płatków migdałowych masło Sposób wykonania; Masło utrzeć razem z cukrem po czym dodać przetarte przez sito żółtka, posiekane migdały jajka, tartą bułkę oraz aromat. Całość dokładnie wymieszać i…