Składniki: 60 dag drobnych cebulek 15 dag migdałów 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 3 łyżki majonezu sól pieprz Sposób wykonania: Cebulki pokroić w krążki. Migdały uprażyć na suchej patelni i dodać e do cebulek. Dodać jeszcze posiekaną natkę pietruszki oraz majonez. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Tag: migdały
Listy
Koktajl gruszkowy z migdałami
by Ilona Kuklińska • • 0 Comments
Składniki: 1 rozgnieciona gruszka 45 ml soku cytrynowego 45 ml mleka 1 łyżeczka drobno posiekanych płatków migdałowych Sposób wykonania: Do mleka wlać sok z cytryny oraz dodać gruszkę Całość dokładnie zmiksować. Następnie wsypać posiekane migdały i wymieszać. Przelać do wysokich szklanek.
Listy
Sos migdałowy na mleku
by Adam Suchodolski • • 0 Comments
Składniki: 1,5 szklanki mleka 5 dag migdałów słodkich i kilka gorzkich 10 dag cukru 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej żółtko Sposób wykonania: Mleko doprowadzić do wrzenia po czym dodać posiekane migdały. Następnie doprawić do smaku cukrem i zagęścić mąką. Trzymać chwile na ogniu do zgęstnienia po czym zaciągnąć żółtkami.
Listy
Sałatka z morelami z kawałkami migdałów
by Kamil • • 0 Comments
Składniki: 50 dag moreli 5 dag migdałów sos: 2 żółtka 4 łyżki cukru 1 kieliszek do wina soku z czarnych porzeczek Sposób wykonania: Morele pokroić w kostkę i przełożyć do salaterki. Następnie żółtka utrzeć razem z cukrem. Gdy składniki się połączą wlać jeszcze wino. Wymieszać i polać brzoskwinie. Na koniec posypać posiekanymi migdałami.
Listy
Brzoskwinie z dżemem i bitą śmietaną
by Gosia Podsiadło • • 0 Comments
Składniki: 50 dag brzoskwiń z kompotu 10 dag dżemu wiśniowego lub malinowego 1 kieliszek winiaku 1/2 szklanki śmietanki 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka posiekanych migdałów Sposób wykonania: Brzoskwinie pokroić na mniejsze kawałki, które skropić winiakiem. Następnie śmietankę ubić z cukrem pudrem i polać owoce. Na konie udekorować dżemem i posypać posiekanymi migdałami.