Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mięso

Pieczony karczek Celiny

Na pewno zaciekawi Cię ten przepis na pieczony karczek pomysłu Celiny.  Do wykonania tego przepisu oprócz mięsa potrzebujesz: czosnku, majeranku, kminku i ziół prowansalskich. 
 

Składniki:

  • 1 kg karczku wieprzowego
  • 3 łyżki oleju
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki majeranku
  • 1 łyżeczka cząbru 
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich 
  • 1 łyżka gorczycy 
  • 1 łyżeczka kminku
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki 
  • sól 
  • pieprz 
 

Przekąska z indyka

Mamy dla Was przepis na pyszną przekąskę z indyka. Aby wykonać ten przepis potrzebujesz: piersi z indyka, czosnku, musztardy oraz miodu. 
 

Składniki:

  • 1 pierś z indyka 
  • 5 ząbków czosnku 
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 2 łyżeczki miodu
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki  
  • ½  łyżeczki ostrej papryki  
  • 4 łyżki oliwy z oliwek 
  • sól
  • pieprz
 

Wieprzowina na patyku przepisu Uli

A teraz przepis na prostą w wykonaniu wieprzowinę na patyku. Aby ją przygotować oprócz mięsa będziesz potrzebować: oliwy z oliwek, czosnku, ketchupu i rozmarynu. 
 

Składniki:

  • ½ kg mięsa wieprzowego
  • 1 szkl oliwy z oliwek
  • 1 szkl czerwonego wina
  • 3 ząbki czosnku
  • gałązka rozmarynu
  • 1 łyżka ketchupu 
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżka miodu
  • sól
  • pieprz
 

Pierś z indyka z grilla Renaty

Tysiące sprawdzonych przepisów. Wypróbuj dziś z nami przepis na pyszną pierś z indyka z grilla Renaty. Lista zakupów: pierś z indyka, czosnek, okiwa z oliwek, tymianek i majeranek. 
 

Składniki:

  • 1 pierś z indyka
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka octu balsamicznego 
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżeczka tymianku
  • sól
  • pieprz
 

Skrzydełka przepisu Eweliny

A teraz przepis dla miłośników ostrych smaków. Czyli pomysł na przygotowanie skrzydełek przepis Eweliny. Lista zakupów: skrzydełka z kurczaka, miód, musztarda i oliwa z oliwek. 
 

Składniki:

  • ½ kg skrzydełek z kurczaka 
  • 2 łyżki miodu
  • 4 łyżki gruboziarnistej musztardy 
  • 2 łyżki oliwy  z oliwek 
  • 2 łyżeczki tabasco
  • 1/3 łyżeczki chili w proszku 
  • sól