Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Przekąska z indyka

Mamy dla Was przepis na pyszną przekąskę z indyka. Aby wykonać ten przepis potrzebujesz: piersi z indyka, czosnku, musztardy oraz miodu. 
 

Składniki:

  • 1 pierś z indyka 
  • 5 ząbków czosnku 
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 2 łyżeczki miodu
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki  
  • ½  łyżeczki ostrej papryki  
  • 4 łyżki oliwy z oliwek 
  • sól
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Mięso dokładnie oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki.
    Następnie do miseczki przełożyć musztardę, miód i oliwę z oliwek.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Dodać jeszcze słodką oraz ostrą paprykę oraz obrany czosnek przeciśnięty przez praskę. 
    Na koniec doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.
    Do powstałej marynaty wrzucić mięso.
    Wstawić do lodówki na około 2 godziny.
    Po tym czasie nabijać je na patyczki od szaszłyków.
    Kłaść je na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto ze wszystkich stron.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *