Mamy dla Was przepis na pyszną przekąskę z indyka. Aby wykonać ten przepis potrzebujesz: piersi z indyka, czosnku, musztardy oraz miodu.
Składniki:
- 1 pierś z indyka
- 5 ząbków czosnku
- 2 łyżeczki musztardy
- 2 łyżeczki miodu
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- ½ łyżeczki ostrej papryki
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Mięso dokładnie oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki.Następnie do miseczki przełożyć musztardę, miód i oliwę z oliwek.Całość dokładnie wymieszać.Dodać jeszcze słodką oraz ostrą paprykę oraz obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.Na koniec doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.Do powstałej marynaty wrzucić mięso.Wstawić do lodówki na około 2 godziny.Po tym czasie nabijać je na patyczki od szaszłyków.Kłaść je na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto ze wszystkich stron.
Liczba porcji: 4