Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mięso z wołowiny

Szaszłyki z sosem czosnkowym

Składniki: szaszłyki: • 25 dag mielonej wołowiny • 1/2 czerstwej kajzerki • 1/2 szklanki mleka • 1/2 łyżki musztardy • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki • białko z 1 jajka • 2 małe cukinie lub ogórek "wąż" • 8 szalotek albo bardzo małych cebul • olej do smażenia sos: • żółtko • łyżeczka soku z…

Gulasz na winie z dynią i grzybami

Składniki:

• 75 dag wołowiny na gulasz
• 2 łyżki musztardy francuskiej
• 50 ml czerwonego wina
• 1 łyżeczka utłuczonych ziaren pieprzu
• 2 jagody jałowca
• 12,5 dag szalotek
• 25 dag miąższu z dyni
• 15 dag pieczarek
• 4 łyżki oleju
• 1 łyżka mąki
• 15 dag gęstej śmietany
• 1 pęczek posiekanej natki pietruszki
• sól, pieprz


 

Siekany stek w jarzynach

Składniki: • 1/2 kg mielonej wołowiny • jajko • łyżka tartej bułki • łyżka musztardy • łyżka majeranku • 2 ząbki czosnku • 3 cebule • 2 czerwone papryki • łyżka natki pietruszki • 4 pomidory • 3 łyżki oleju • łyżeczka ostrej zmielonej papryki • sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso wymieszać z posiekanym czosnkiem,…

Toskańskie carpaccio

Składniki: • 30 dag polędwicy wołowej • 8 małych pieczarek • sok z 1/2 cytryny • 4 łyżki oliwy • 5 dag parmezanu w kawałku • listki bazylii do dekoracji • sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Polędwicę włożyć do zamrażalnika na 30 minut. Mięso wyjąć, pokroić w jak najcieńsze plastry i rozłożyć na 4 talerzach. Połowę…

Pieczeń rzymska

Składniki: • 60 dag mielonej wołowiny • łyżka oliwy • 4 łyżki ryżu • 2 jajka • cebula • duża marchewka • 3 małe pory • 1/2 łyżeczki suszonej mięty • pęczek natki pietruszki • 3 łyżki posiekanych migdałów • łyżka masła • 3/4 szklanki bulionu • łyżeczka mąki ziemniaczanej • 1/2 szklanki śmietany •…