Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mięso z wołowiny

Ragout z wołowiny Anny

Składniki: 800 g mięsa wołowego ½ łyżki maki sól pieprz łyżka masła pęczek zieleniny 1-2 kwaskowe jabłka 6-8 ziemniaków Sposób wykonania: Mięso pokroić na mniejsze kawałeczki, które oprószyć solą oraz pieprzem. Natomiast kości porąbać i zagotować we wrzącej wodzie po czym przecedzić. Mąkę przesmażyć na rozgrzanym maśle, rozprowadzić ją bulionem, wrzucić mięso oraz jabłka i…

Wołowina z majonezem i ziemniakami zapiekana

Składniki: 600 g wołowiny 3 cebule 8-10 ziemniaków 1 szkl. majonezu ½ szkl. sera sól pieprz tłuszcz Sposób wykonania: Wołowinę pokroić w plastry, które zbić tłuczkiem, oprószyć solą oraz pieprzem i usmażyć. W między czasie cebulę pokroić w krążki a ziemniaki w plasterki. Przełożyć wszystkie składniki do naczynia żaroodpornego i zalać majonezem oraz posypać startym…

Wołowina duszona w śmietanie

Składniki: 1 kg wołowiny 9 łyżek masła 3-4 łyżki gęstej śmietany 2 cebule sól pieprz ½ szkl. mąki Sposób wykonania: Wołowinę pokroić na mniejsze kawałki, które rozbić tłuczkiem po czym oprószyć solą i obtoczyć w mace. Następnie posiekaną cebule zeszklić na rozgrzanym tłuszczu, wówczas włożyć do niej mięso. Całość oprószyć pieprzem i trzymać na ogniu…

Roladki wołowe ze słoniną

Składniki: 600 g wołowiny 100 g słoniny 4-6 łyżek masła 5-7 ząbków czosnku sól pieprz natka pietruszki Sposób wykonania: Mięso pokroić w plastry, które zbić tłuczkiem po czym oprószyć je solą oraz pieprzem. Następnie słoninę pokroić w cienkie plastry i natrzeć rozgniecionym czosnkiem oraz solą. Na każdym plastrze mięsa rozłożyć plaster słoniny. Wszystkie roladki pozawijać…