Składniki: wołowa wątróbka 1 kg cebula 2 sztuki olej 2 łyżki sól pieprz Sposób przyrządzenia: Wątróbkę dzielimy na dość duże kawałki i pieczemy na ruszcie, miękką zdejmujemy i rozdrabniamy widelcem lub przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa. Łączymy z posiekaną i uduszoną na oleju cebulą, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Przepis nadesłany na Super…
Tag: mięso z wołowiny
Wołowina
Polędwica wołowa zapiekana
by Weronika Mazur • • 0 Comments
Składniki: 500-700 g polędwicy 8-10 ziemniaków 500g grzybów 4-5 pomidorów 6-9 łyżek masła ½ szkl. żółtego sera sól Sposób wykonania: Polędwicę pokroić na mniejsze kawałki, które lekko zbić tłuczkiem, oprószyć solą i obsmażyć. W między czasie ziemniaki pokroić w słupki i również je obsmażyć. Następnie grzyby zalać wodą i gotować około 15 minut. Wszystkie składniki…
Wołowina
Wołowina z zapiekanymi ziemniakami
by Weronika Mazur • • 0 Comments
Składniki: 600 g wołowiny 6-7 łyżek śmietany 1 szkl. startego żółtego sera 8-12 ziemniaków 4-5 cebul 4-5 łyżek masła łyżka posiekanej natki pietruszki sól Sposób wykonania: Mięso pokroić na mniejsze kawałki, które zbić lekko tłuczkiem po czym oprószyć je solą i posmarować połową śmietany. Następnie naczynie żaroodporne wysmarować masłem i ułożyć w nim kawałki mięsa.…
Wołowina
Mielone z grzybami
by albertos • • 0 Comments
Wołowina
Wołowina gotowana na parze
by Natalia Konieczna • • 0 Comments
Składniki: 2 kg udźca wołowego 200 g słoniny 2 łyżki masła 2 cebule 1 pietruszka 2 marchewki 1 por skórka starta z 1 cytryny 1 szkl. półwytrawnego wina ½ szkl. 3 % octu łyżka mąki sól pieprz Sposób wykonania: Mięso oprószyć solą oraz pieprzem po czym naszpikować słupkami słoniny, wówczas wstawić o lodówki na 12…