Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mięso z wieprzowiny

Kotlety z boczkiem w tymiankowej nucie

Składniki: 4 kotlety, 100 g boczku, 2-3 cebule, 1 łyżka oleju, 150 g długiego ryżu, 1/4 l wywaru z mięsa, pieprz mielony, 4 łyżeczki tymianku, 2 łyżki masła, szczypiorek, sól Sposób przyrządzenia: Boczek i obraną cebulę pokroić. W naczyniu rozgrzać olej, usmażyć boczek, dodać cebulę i obsmażyć na szklisto nie rumieniąc. Dodać umyty ryż, zalać…

Zrazy zwijane z owocami

Składniki: 4 cienkie sznycle wieprzowe (po 20 dag każdy) 25 dag mieszanych owoców suszonych 3 łyżki masła lub margaryny 1/2 szklanki octu z czerwonego wina 4 łyżki oleju 3 łyżki galaretki porzeczkowej 2 łyżki mąki 1 kg czerwonej kapusty 2 jabłka 1 cebula 4-6 ziarenek ziela angielskiego 4 jagody jałowca sól. pieprz, curry natka do…

Steki wieprzowe w pestkach słonecznika

Składniki: 600 g łopatki wieprzowej 80 g pestek słonecznika 4 łyżki masła 1 żółtko 1 kostka bulionowa 3 łyżki tartej bułki 1 łyżka posiekanej natki sól, pieprz 3 łyżki oleju do smażenia Sposób przyrządzenia: Pestki słonecznika rozdrobnić, uprażyć na suchej patelni. 3 łyżki masła utrzeć z żółtkiem. Kostkę bulionową drobno pokruszyć, dodać tartą bułkę, natkę…

Nóżki wieprzowe duszone

Składniki: 4 nóżki wieprzowe 1 duży ząbek czosnku sól i pieprz 3 goździki smalec wieprzowy 2 średnie cebule 2 marchewki 1 liść laurowy mąka Sposób przyrządzenia: Nóżki dokładnie umyć, wysuszyć, natrzeć utartym czosnkiem wymieszanym z solą i pieprzem. Obsmażyć na smalcu, dodać cebulę i marchew pokrojoną w talarki, listek laurowy i goździki; zalać gorącą wodą,…

Kotlet wieprzowy po cygańsku

Składniki: 4 kotlety wieprzowe (po około 150 g każdy) sól świeżo zmielony pieprz ostra papryka w proszku 50 g margaryny do smażenia 2 duże cebule 1 zielona papryka 1 łyżka przecieru pomidorowego 1/8 l bitej śmietany Sposób przyrządzenia: Kotlety umyć i osuszyć , następnie oprószyć je pieprzem i papryką. Na dużej patelni roztopić tłuszcz, kotlety…