Skład: 60dkg zrazowej lub polędwicy 1 łyżka smalcu 4 cebule 2 szklanki piwa 1 łyżka mąki 1 łyżka musztardy sól pieprz tymianek listek laurowy Sposób wykonania: Mięso umyć, osuszyć z błon, pokroić w cienkie płaty i zrumienić na smalcu na niezbyt silnym ogniu. Obrane cebule opłukać, pokroić w piórka i lekko zarumienić na tłuszczy pozostałym…
Tag: mięso wołowe
Wołowina
Wołowina po burgundzku
by MiGd@l • • 0 Comments
Wołowina
Wołowina na ostro
by MiGd@l • • 0 Comments
Skład: – 250g wołowiny – cebula – kandyzowana skórka z pomarańczy – ząbek czosnku – 50g orzeszków ziemnych – sól, pieprz – kurkuma – ostra papryka – 4 łyżki oleju – 2-3 łyżki bulionu – kilka gałązek natki Sposób wykonania: Cebulę pokroić w plasterki. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w grube słupki. Czosnek…


-300x200.jpg)
.jpg)