Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mięso wołowe

Sztuka mięsa z sosem

Składniki: • 1 kg wołowiny bez kości lub 1 kg z kością • włoszczyzna (2 marchewki, 1 pietruszka, 0.5 selera) • sól, pieprz w ziarnkach • 2-3 ziarnka ziela angielskiego • listek laurowy • tarta bułka • 1 łyżka masła Sposób przyrządzenia: Zalać mięso wrzącą osoloną wodą, tak aby było zakryte. Dodać pieprz, listek laurowy,…

Wołowinka z warzywami

Składniki: • 60 dag wołowiny • 15 dag cebuli • 10 dag marchewki • 10 dag selera • 5 dag pietruszki • 1i1/2 szklanki rosołku z kostki • majeranek • tymianek • ocet winny • sól • pieprz • cukier • czosnek • olej Sposób przyrządzenia: Marchew seler i pietruszkę obrać, pokroić w kosteczkę i…

Polędwica wołowa z papryką

 Składniki: 40 dag polędwicy wołowej, 1 duża cebula, 2 ząbki czosnku, 4 strąki papryki, 100 ml bulionu (instant), 1 łyżka koncentratu pomidorowego, 2 łyżki oleju, sól i pieprz, Sposób przyrządzenia: Polędwicę obrać z błon, umyć, pokroić w paski. Obraną cebulę pokroić w piórka. Papryki pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w paseczki. Rozgrzać olej, włożyć mięso i…

Wołowina po meksykańsku

Składniki: 80 dag wołowiny gulaszowej 3 średnie cebule 3 ząbki czosnku 1 pikantna czerwona papryczka chili 3 łyżki oleju sól pieprz 1 łyżeczka pikantnej papryki w proszku 1 łyżka mąki 1 puszka (850 ml) pomidorów bez skórki (w zalewie) 2 puszki (po 425 ml) czerwonej fasoli 1 puszka (425 ml) kukurydzy 1 pęczek bazylii Sposób…