Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mięso wołowe

Pręga wołowa z suszonymi grzybami

Składniki: 1 ½ kg pręgi wołowej 1 op pokrojonych na plasterki suszonych grzybów 1 łyżka ziół: majeranek, oregano, zioła prowansalskie 1 kostka bulionu grzybowego 1 ząbek czosnku 2 łyżki tłuszczu sól pieprz   Sposób wykonania: Grzyby pokroić w plastry po czym zalać je wrzątkiem i odstawić pod przykryciem na 5 minut. W między czasie mięso…

Wołowina z czerwonym winem i oregano

Składniki: 1 łyżka oliwy 1 pęczek szalotek 1 łyżka masła 1 łyżka musztardy 3 ząbki czosnku 750 g polędwicy wołowej 1/3 szkl. czerwonego wina ¾ szkl. bulionu 2 łyżeczki pasty pomidorowej 1 łyżeczka oreagno Sposób wykonania: Mięso posmarować masłem oraz musztardą po czym obsmażyć z obu stron aż się zarumieni po czym zdając ją z…