Składniki: • 60 dag polędwicy wołowej (lub wołowiny zrazowej) • 75 dag fasolki szparagowej • 75 dag ziemniaków • 2 małe pomidory • 1 i 2/3 szklanki mleka • 1 duży pęczek natki pietruszki • 3 gałązki świeżego tymianku • 2 łyżki masła lub margaryny • 2 łyżki oleju • 1,5 łyżki mąki • 1/2…
Tag: mięso wołowe
Wołowina
Polędwica wołowa w bekonie
by marek • • 0 Comments
Cykl – przepisy mistrzów. Składniki: Polędwica wołowa – 150 g. Bekon – 1 plasterek Szpinak – około 50 g. Młode ziemniaki – 3 szt. Borowiki – 3 szt. Młody czosnek – 2 gałązki Pomidorki cherry – 2 szt. Kiełki Ser oscypek – 1 gruby plaster Świeży tymianek Sposób przyrządzenia: Polędwicę nasmarować marynatą (tymianek, olej, czosnek,…
Wołowina
Wołowina duszona z warzywami
by Teresa • • 0 Comments
Składniki: 200g chudej wołowiny łyżka oleju 2 pory posiekana natka pietruszki chrzan sól Sposób przyrządzenia: Mięso pokroić w drobna kostkę i usmażyć na oleju w szybkowarze. Warzywa pokroić w większe kawałki, zalać szklanka wody i dodać do mięsa. Na koniec dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Zamknąć pokrywę i po zagotowaniu gotować jeszcze 15 minut. Przyprawić…
Wołowina
Polędwica chłopska nadziewana cielęcina podawana z kaszą*
by marek • • 1 Comment
Cykl – przepisy mistrzów. Składniki: Polędwiczka wołowa – 100 g Cielęcina (polędwica) – 30 g Orzechy włoskie – 5 g Wino czerwone wytrawne – 10 ml Jajko – 1sztuka Bułka – 5 g Pietruszka świeża nać – 1sztuka Papryka czerwona świeża Papryka zielonwa świeża Sól Pieprz – 1g Papryka słodka – 1g Zioła prowansalskie –…