Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mięso wołowe

Kolorowa pieczeń rzymska

Składniki: • 50 dag mielonego wołowego mięsa • 1 mała czerwona papryka • 1 mała żółta papryka • 1 mała zielona papryka • 1 mała cukinia • 1 średnia marchewka • 1 cebula • 1 pojemnik śmietany kremówki • 1 czerstwa bułeczka • 1 jajko • 3 dag suszonych prawdziwków (lub 20 dag świeżych grzybów)…

Nadziewana pieczeń wołowa

Składniki: • 1,2 kg wołowiny (z mostka, w jednym kawałku) • 8 dag wędzonego boczku • 1 kg pieczarek • 4 pomidory • 3 średnie cebule • 1 pęczek włoszczyzny • 1/2 pęczka pietruszki • 5 łyżek śmietany kremówki • 5 łyżek winiaku • 1 łyżka mąki • 5 łyżek masła lub margaryny • sól,…

Wołowina z pomidorami i papryką

Składniki:

• 1/2 kg polędwicy wołowej
• 4 pomidory (1/2 kg)
• 1/2 czerwonej papryki
• 1/2 zielonej papryki
• 2 duże cebule
• 2 ząbki czosnku
• 1 kawałek świeżego imbiru (długości około 2 cm)
• 4 łyżki oleju
• 1 łyżeczka kurkumy
• 1/4 łyżeczki przyprawy chili
• cukier
• sól
marynata:
• 3 łyżki sosu sojowego
• 1 łyżka białego wytrawnego wina
• 2 łyżki oleju
• 1 łyżka miodu
• 1 łyżka mąki kukurydzianej.