Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mięso wieprzowe

Rzymska pieczeń z grzybami

Składniki: 2 łyżki oleju 4 plastry pieczeniu rzymskiej 1 cebula sól pieprz papryka mielona 1 słoik mieszanki grzybowej w zalewie ½ l bulionu 2 łyżki mąki 2-3 krople karmelu 1 łyżka szczypiorku Sposób wykonania: Pieczeń pokroić w kostkę a cebulę posiekać po czym obsmażyć razem na rozgrzanym oleju. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką.…

Polędwiczki wieprzowe w śmietanowym sosie

Składniki: 2 polędwice wieprzowe pieprz winiak olej musztarda 3 ząbki czosnku masło 750 g cukinii 1 filiżanka bulionu sól 250 ml śmietany 12% 125 ml śmietany 30% 1 pęczek bazylii parmezan 125 g startego sera Sposób wykonania: Polędwice pokroić w plastry, które oprószyć solą, pieprzem, posmarować musztardą i skropić olejem oraz winiakiem. Wstawić na noc…