Składniki: 1 czerstwa bułka 1 cebula natka pietruszki 500 g mieszanego mięsa mielonego 1 jajko sól pieprz 1 łyżeczka musztardy olej Sposób wykonania: Do mięsa wbić jajko, dodać namoczoną w wodzie bułkę, posiekaną pietruszkę oraz cebule. Całość wymieszać i doprawić do smaku musztardą, solą oraz pieprzem. Z mięsa formować frykadleki, które układać na folii aluminiowej…
Tag: mięso mielone
Wieprzowina
Kotleciki mielone z orzechami
by Majka Jażdżewska • • 0 Comments
Zalewajka
Zalewajka z klopsami
by Klaudia Lubańska • • 0 Comments
Składniki: 50 dag mielonego mięsa wieprzowego 1-2 jajka cebula bułka porcja włoszczyzny liść laurowy ziele angielskie 2 łyżki kwaśnej śmietany 2 łyżki mąki sól pieprz Sposób wykonania: Włoszczyznę zalać 1,5 l wody, dodać jeszcze ziele angielskie oraz liść laurowy i ugotować wywar. W między czasie do mięsa wbić jajka, dodać posiekaną cebulę, namoczoną bułkę oraz…