Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mięs i ryb

Surówka z kalafiora

Składniki: 1 kalafior (ok. 75 dag) 1 łyżka octu 1 cebula 3 dag ziarna sezamowego 2 łyżki octu winnego 6 łyżek oliwy z oliwek 2 łyżki sherry sól, pieprz 12 dag zieleniny (sałaty, szczypiorku, koperku, natki) Sposób przyrządzenia: Kalafior oczyścić, podzielić na różyczki, większe pokroić na kawałki, zalać wodą dodatkiem octu, odstawić na 5-10 min,…

Ziemniaki czosnkiem pachnące

Składniki: 4 średnie obrane ziemniaki 10 ząbków czosnku w łupinach 1 łyżka oliwy lub oleju Sposób przyrządzenia: Piekarnik nagrzać do około 200 stopni C. Całe lub pokrojone na połowę ziemniaki obgotować przez 5 minut, odcedzić i odczekać chwilę aby odparowały. Wymieszać ziemniaki z olejem i ząbkami czosnku. Piec w piekarniku przez około 45 minut. Przed…