Składniki: 1 kg mielonego, mieszanego mięsa 4 banany 4 łyżki masła 4 łyżki oleju 4 jajka 1 duża cebula 4 ząbki czosnku 1/3 szklanki mąki pszennej 2 liście laurowe sól, pieprz Sposób przyrządzania: Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać olej, dodać czosnek, cebulę, pokruszone liście laurowe, smażyć kilka minut mieszając, dodać…
Tag: mielone
Listy
Pulpeciki zapiekane pod żółtym serem
by Maria Talar • • 0 Comments
Składniki: 1 kg mielonego mięsa drobiowego 4 jajka 25 dkg żółtego sera Gouda pęczek natki pietruszki bułka tarta szczypta mielonej papryki sól, pieprz do smaku gotowy sos borowikowy olej Sposób przyrządzenia: Żółty ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, natkę pietruszki umyć, osączyć na papierowym ręczniku, posiekać. Do mięsa mielonego dodać jajka, bułkę tartą, natkę…
Listy
Kotlety z mięsa mielonego zapiekane w piekarniku
by Danuta Wołowicz • • 0 Comments
Składniki: 1 kg drobiowego mięsa mielonego 2 jajka 3-4 ząbki czosnku 2 średnie cebule 1 por/ biała część/ 2 marchewki 15 dkg żółtego sera Gouda 2 czerstwe bułki 2 szklanki mleka mała kapusta pekińska szczypta majeranku, oregano, vegety, mielonej ostrej papryki sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Marchewkę umyć, obrać i zetrzeć na tarce o…
Listy
Pieczarki nadziewane mielonym mięsem drobiowym
by Patrycja Szafarczyk • • 0 Comments
Składniki: 10 dużych pieczarek 30 dkg mielonego mięsa drobiowego pęczek zielonej natki pietruszki szczypta tymianku szczypta majeranku ½ szklanki bulionu drobiowego 3 jajka sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Pieczarki umyć, osączyć na papierowym ręczniku, odciąć ogonki. Mięso mielone wymieszać z majerankiem, tymiankiem i posiekaną natką pietruszki. Dodać jajka, doprawić do smaku solą i pieprzem,…
Listy
Pieczone jabłuszka z mięsną niespodzianką
by Dagmara Kornas • • 0 Comments
Składniki: 12 średnich kwaśnych jabłek 4 cebule 1 kg mielonego mięsa drobiowego cytryna 2 łyżeczki majeranku 3 jajka 25 dkg sera Gouda sól, pieprz do smaku pęczek pietruszki Sposób przyrządzenia: Jabłka umyć, ściąć wierzchy, wydrążyć środki. Miąższ pokroić w kosteczkę. Sokiem z cytryny skropić środki jabłek, żeby nie ściemniały, oprószyć solą i pieprzem. Cebulę obrać,…