Składniki: 1 szkl. kaszy kukurydzianej 2 szkl. wody łyżeczka masła sól Sposób wykonania: Wodę doprowadzić do wrzenia po czym ja osolić i wsypać kasze. Następnie dodać masło i trzymać pod przykryciem na małym ogniu około 30 minu. Pilnować aby kasza nie przywarła do dna rondelka.
Tag: masło
Pieczarki
Pieczarki z czosnkiem
by Oliwia Kościółek • • 0 Comments
Składniki: 12 pieczarek łyżka masła 2 ząbki czosnku 2 łyżki bułki tartej cebula 1,5 łyżki posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle. W między czasie z pieczarek odciąć nóżki i posiekane dodać do cebulki razem z posiekaną natką pietruszki, czosnkiem i bułką tartą. całość dokładnie wymieszać i napełnić kapelusze pieczarek,…
Jajka
Jaja w sosie koperkowym
by Aldona Kras • • 0 Comments
Składniki: 4 jajka pęczek koperku ½ l wody ¼ kostki masła kostka rosołowa 100 ml kwaśnej śmietany łyżka mąki vegeta pieprz Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i przekroić wzdłuż na pół. Następnie wodę doprowadzić do wrzenia z dodatkiem masła, posiekanym koperkiem i kostki rosołowej. Gdy zacznie gotować dodać śmietanę wymieszą…
Sosy
Sos potrawkowy
by Patrycja Stokowska • • 0 Comments
Pieczarki
Pieczarki faszerowane Renaty
by Renata Baran • • 0 Comments
Składniki: 700 g pieczarek 7 łyżek masła 1 cebula sól pieprz 3 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanego szczypiorku Sposób wykonania: Z pieczarek odciąć nóżki, które zemleć w maszynce a potem przesmażyć na 4 łyżkach rozgrzanego masła. W trakcie duszenia wrzucić posiekaną cebulę i trzymać na ogniu, aż cały puszczony sok wyparuje. Doprawić do smaku solą…