Składniki:
- 8 kromek bułki paryskiej
- bazylia, oregano
- 2 dag masła lub margaryny
Składniki: 2 ząbki czosnku sól 10 dag masła Sposób wykonania: Czosnek posiekać i utrzeć razem z masłem. Doprawić do smaku solą.
Składniki: 1-2 pęczki młodej cebuli masło sól Sposób wykonania: Cebulkę posiekać i skropić roztopionym masłem. Doprawić do smaku solą.
Składniki: 1 kg świeżych młodych borowików 4 łyżki masła sól, pieprz do smaku 3-4 łyżki posiekanego zielonego koperku Sposób przyrządzenia: Zdrowe borowiki oczyścić, ułożyć na patelni na gorącym tłuszczu wstawić do gorącego piekarnika i polewać wytworzonym z grzybów sokiem. Po 30 minutach grzyby doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać gorące po przyrządzeniu posypane posiekanym…
Składniki: solone maślaki wg/ uznania 1 duża cebula masło 2-3 łyżki mąki śmietana około 1 szklanki sól, pieprz do smaku 3 łyżki posiekanego zielonego koperku Sposób przyrządzenia: Na zimę osolone grzyby, opłukać pod bieżącą wodą, jeżeli są bardzo słone namoczyć w wodzie na 2-3 godziny i ponownie wypłukać, następnie pokroić w cienkie paseczki. Cebulę obrać…