Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: masło

Pieczone borowiki- Iwony

Składniki: 1 kg świeżych  młodych borowików 4 łyżki masła sól, pieprz do smaku 3-4 łyżki  posiekanego zielonego koperku Sposób przyrządzenia: Zdrowe borowiki oczyścić, ułożyć  na patelni na gorącym tłuszczu wstawić do gorącego piekarnika i polewać wytworzonym z grzybów sokiem. Po 30 minutach grzyby doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać gorące po przyrządzeniu posypane posiekanym…

Duszone solone maślaki- Iwony

Składniki: solone maślaki wg/ uznania 1 duża cebula masło 2-3 łyżki mąki śmietana około 1 szklanki sól, pieprz do smaku 3 łyżki  posiekanego zielonego koperku Sposób przyrządzenia: Na zimę  osolone grzyby, opłukać pod bieżącą wodą, jeżeli są bardzo słone namoczyć w wodzie na 2-3 godziny i ponownie wypłukać, następnie pokroić w cienkie paseczki. Cebulę  obrać…