Składniki: 25 dkg migdałów 25 dkg cukru 1/8 litra wody sok z jednej cytryny ½ łyżki octu 6% Sposób przyrządzenia: Migdały sparzyć, obrać ze skórki i przepuścić przez maszynkę. W rondelku ugotować z cukru, wody i octu syrop tak żeby był ciągnący i nieco schłodzony ucierać. Dodać sok cytryny i przyrumienione migdały.
Tag: masa
Ciastka
Babeczki z orzechową masą
by Halina Wawrzyńczak • • 0 Comments
Składniki; 2,5 szkl. mąki 20 dag margaryny ½ szkl. cukru pudru 2 żółtka cukier waniliowy Masa: 25 dag orzechów włoskich 1 kostka masła 25 dag cukru pudru 2 żółtka kieliszek rumu płatki migdałowe Sposób wykonania: Margarynę utrzeć razem z mąką po czym w trakcie dodawać żółtka, cukier oraz cukier waniliowy. Całość dokładnie wyrobić i wstawić…