Składniki:
- 4 białka
- ¾ szkl. cukru pudru
- 1 ½ szkl. marmolady jabłkowej
Składniki: 4 paczki herbatników 1 szkl. cukru pudru ½ kg sera ½ kostki masła 2 łyżki kakao aromat waniliowy Sposób wykonania: Masło, cukier oraz ser zemleć dwukrotnie aby powstała gładka masa. Wówczas podzielić ja na 2 części i do jednej dodać kakao. Następnie biała masę rozsmarować na herbatniku przykryć go drugim ciastkiem, rozsmarować ciemną masę…
Składniki: opakowanie wafli tortowych 100 ml kremówki 1 łyżka masła 2 tabliczki gorzkiej czekolady gotowa polewa Sposób wykonania: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej po czym cały czas mieszając dodawać śmietankę oraz masło. Całość dokładnie wymieszać i podgrzewać aż całość zgęstnieje. Powstałą masą posmarować wafle i ułożyć jeden na drugim, Wstawić do lodówki na 2 godziny.…
Składniki: opakowanie wafli puszka mleka skondensowanego słodzonego 10 dag płatków migdałów Sposób wykonania: Puszkę mleka gotować w garnku z woda około 2 godzin. Po tym czasie odstawić do ostygnięcia po czym otworzyć puszkę i do mleka dodać płatki migdałowe. Całość dokładnie wymieszać i rozsmarować na waflach. Ułożyć jeden na drugim i odstawić na kilka godzin.…