Składniki: 500 g kiszonej kapusty 150 g cebuli 150 g korniszonów 100 g marchewki 3 czerwone papryki 100 g marynowanej papryki Sos: 500 ml zimnej przegotowanej wody 2 łyżki octu winnego 2 łyżki oleju 1 łyżka cukru 1 pęczek koperku sól Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, cebulę posiekać, korniszony i marchewkę pokroić w kostkę a papryki…
Tag: marchewka
Listy
Kapusta z marchewką
by Paweł Rybicki • • 0 Comments
Składniki: biała kapusta marchewka poszatkowane majonez pieprz Sposób wykonania: Kapustę poszatkować po czym dodać do niej marchewkę. Polać całość majonezem i doprawić do smaku pieprzem.
Listy
Sałatka warzywna z orzechami
by Wanda • • 0 Comments
Składniki: 400 g ryżu 3 marchewki 3 pory 400 g selera 100 g siekanych orzechów włoskich łyżka octu ziołowego 2 łyżki soku z cytryny sól pieprz 3 łyżki natki 1/2 łyżeczki cukru 5 łyżek oleju słonecznikowego Sposób wykonania: Ryż ugotować według opisu na opakowaniu. W miedzy czasie pory pokroić w krążki a marchewki i selera…
Listy
Sałatka z pomarańczy i marchewki
by Julia • • 0 Comments
Składniki: 60 dag marchewki cytryna 2 kwaskowate pomarańcze kilka kropli olejku pomarańczowego sól cukier puder Sposób wykonania: Obrane marchewki zetrzeć na tarce po czym skropić ją sokiem z cytryny oraz olejkiem. Następnie obraną pomarańcze podzielić na kawałki i dodać do marchewki. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz cukrem pudrem.
Listy
Zupa krem z brukselki z pasztecikami
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: ½ kg brukselki 1 pietruszka 1 marchewka kawałek selera kawałek pora / biała część/ 1 litr wywaru z kości ½ szklanki śmietany 18% 1 łyżka mąki 1 żółtko sól, cukier, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Z kości i warzyw ugotować wywar. Brukselkę oczyścić, umyć, ugotować w części wywaru ze szczyptą cukru, przetrzeć przez sito.…