Składniki:
- 6 połówek gruszek z kompotu
- 6 łyżeczek konfitury
- kieliszek alkohole
- 6 porcji lodów waniliowych
- 8 porcji lodów czekoladowych
- 2 szkl. owoców: poziomek, truskawek
- malin
- bita śmietana
Składniki: 4 rodzaje owoców: jagody, maliny, wiśnie, truskawki bita śmietana owoce do dekoracji listki melisy Sposób wykonania: W wysokich pucharkach układać warstwami na przemian maliny, truskawki, wiśnie oraz jagody. Na samej górze wykładamy grubą warstwę bitej śmietany w którym wbijamy jeden owoc. Udekorować jeszcze listkami melisy i podawać zaraz po przygotowaniu.
Składniki: galaretka o smaku malinowym 1 szkl. jogurtu naturalnego 25 dag serka homogenizowanego 2 łyżki cukru pudru 6 łyżek dżemu malinowego maliny bita śmietana Sposób wykonania: Galaretkę przygotować według opisu na opakowaniu i odstawić do ostygnięcia. W miedzy czasie jogurt, serek oraz cukier zmiksować ze sobą, wówczas nie przerywając mieszania dodawać stopniowo galaretkę. Całość dokładnie…
Składniki: ¾ szkl. wody 50 dag malin ½ szkl. cukru Sposób wykonania: Cukier zalać ¾ szkl. wody i gotować na małym ogniu. Cukier powinien się rozpuścić po czym trzymać jeszcze 3 minuty aby powstał karmel. Wówczas wrzucić owoce, wymieszać i od razu zdjąć z ognia. Odstawić do ostygnięcia.