Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Deser lodowy z gruszką

Składniki:

  • 6 połówek gruszek z kompotu
  • 6 łyżeczek konfitury
  • kieliszek alkohole
  • 6 porcji lodów waniliowych
  • 8 porcji lodów czekoladowych
  • 2 szkl. owoców: poziomek, truskawek
  • malin
  • bita śmietana
     

Sposób wykonania:

  1. Owoce zalać alkoholem i odstawić na 1 godzinę.
    Następnie gruszki przekroić na ćwiartki i wydrążyć z nich gniazda nasienne.
    W powstałe oto wt włożyć konfiturę i ułożyć w pucharkach.
    Obok nich rozłożyć gałki lodów przykryć całość bitą śmietaną.
    Wierzch posypać owocami z alkoholem.
     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *