Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem z twarożku

Składniki:

 

  • 25 dag serka homogenizowanego
  • ½ szkl. śmietanki kremowej
  • zagęstnik do śmietany
  • 1 op. cukru waniliowego
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 50 dag owoców
  • ½ szkl. cukru

 

 

Sposób wykonania:
Cukier zalać ¾ szkl. wody i gotować na małym ogniu aż cukier się rozpuści i powstanie karmel, wówczas wrzucić owoce, wymieszać i od razu zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia.
W między czasie śmietankę razem z cukrem i cukrem waniliowym ubić na sztywną pianę w trakcie dodając jeszcze zagęstnik a na samym końcu serek homogenizowany.
Powstały krem przełożyć do pucharków i wstawić do lodówki na 30 minut.
Po tym czasie wierzch udekorować owocami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *