Składniki:
- 300 g malin
- 300 g twarożku homogenizowanego
- 2 jajka
- 100 g cukru
- 2 łyżeczki żelatyny
- 1 cytryna
- owoce do dekoracji
Składniki; 6 żółtek 1 szkl soku pomarańczowego 1 szkl. białego wina 20 dag cukru 1 cytryna 1 pomarańcza kieliszek rumu 2 łyżeczki żelatyny 50 dag winogron Sposób wykonania: Żółtka razem z cukrem utrzeć w kąpieli wodnej. Z pomarańczy i cytryny wycisnąć sok i skórkę, dodać je do wino razem z resztą soku pomarańczowego. Doprowadzić do…
Składniki: 3 morele 250 g malin 3 żółtka 250 ml mleka 80 g cukru ½ laski wanilii Sposób wykonania: Morele sparzyć wrzątkiem i pokroić na kawałki, i razem z oczyszczonymi malinami ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Następnie śmietanę razem z wanilią podgrzać po cym ostudzić i wyjąć wanilię. Następnie żółtka utrzeć razem z cukrem…
Składniki: 3 brzoskwinie 250 g malin 3 żółtka 250 ml mleka 80 g cukru ½ laski wanilii Sposób wykonania: Brzoskwinie sparzyć wrzątkiem i pokroić na kawałki, i razem z oczyszczonymi malinami ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Następnie śmietanę razem z wanilią podgrzać po cym ostudzić iw wyjąć wanilię. Następnie żółtka utrzeć razem z cukrem…
Składniki: 600 g wątróbki cielęcej 3 łyżki sklarowanego masła 300 g malin 1 łyżeczka cukru pudru sól pieprz Sposób wykonania: Oczyszczoną wątróbkę pokroić na mniejsze kawałki po czym przesmażyć je na rozgrzanym maśle. W między czasie maliny przetrzeć przez sito i doprawić do smaku cukrem pudrem po czym przelać do wątróbek. Całość wymieszać i dusić…