Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: małe co nieco

Pasta z tuńczyka

Składniki: • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym • 1 szklanka pokrojonego drobno selera naciowego • 1 szklanka posiekanej marchwi • 1 szklanka pokrojonego w kosteczkę pomidora • 1/4 szklanki posiekanej dymki • 1/2 szklanki jogurtu naturalnego, bez cukru • 2 łyżeczki majonezu • 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu • tosty Sposób przyrządzenia: Tuńczyka odsączyć…

Szaszłyki z serem

Składniki: • 10 dag kiełbasy • 25 dag żółtego ostrego sera • 10 dag boczku • 1 cebula • 1 zielona papryka • 1 czerwona papryka Sposób przyrządzenia: Ser, boczek i paprykę pokroić w kwadraty, Cebulę i kiełbasę w plasterki. Nakładać kolejno na szpilki (przekładając częściej ser). Szaszłyki upiec w piekarniku. Przepis została nadesłany na…

Kotlety z kapusty

Składniki: • 20 dag gotowanego mięsa • 80 dag kapusty cukrowej • 2 jajka • 1 cebula • bułka tarta • sól • pieprz • gałka muszkatołowa • tłuszcz Sposób przyrządzenia: Kapustę pokroić na kawałki ugotować i odcisnąć. Przepuścić przez maszynkę razem z mięsem. Dodać 1 jajko i jedno żółtko, przyprawić do smaku. Cebulę drobno…

Ziemniaki z ziołowym twarożkiem

Składniki: • 60 dag ziemniaków • 20 dag twarożku • 3/4 szklanki maślanki • posiekana zielenina • sól • pieprz • papryka Sposób przyrządzenia: Ziemniaki ugotować w mundurkach. Twarożek wymieszać z maślanką, posiekaną zieleniną, przyprawić do smaku. Gorące ziemniaki, nakrajać do połowy, do środka nakładać twarożek. Podawać np. z karkówką z grilla, sztukami mięs (bez…