Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: małe co nie co

Chrupkie kanapki z serdelkami

Składniki: 4 kromki pieczywa pszennego 2 serdelki masło 1 łyżka koncentratu pomidorowego lub plastry pomidora 1 łyżka tartego żółtego sera Sposób przyrządzenia: Koncentrat pomidorowy wymieszać z żółtym serem. Serdelki obrać z osłonek, przekroić na połowę. Pieczywo lekko opiec na maśle. Na każdej kromce pieczywa ułożyć połówkę serdelka, ozdobnie posmarować pastą pomidorowo – serową, lub obłożyć…

Chrupkie kanapki z łososiem i avocado

Składniki: 4 kromki razowego pieczywa 4 plastry wędzonego łososia ½ avocado 2 łyżki masła tarty żółty ser sok z cytryny pieprz lub koperek Sposób przyrządzenia: Avocado pokroić na 8 plastrów, skropić sokiem z cytryny. Łososia skropić sokiem z cytryny posypać drobno posiekanym koperkiem lub pieprzem, zwinąć w rulonik. Na patelni rozgrzać masło, opiec na nim…

Kanapki włoskie z tuńczykiem

Składniki: 4 kromki chleba pszennego 3 dkg masła 5 dkg tuńczyka w sosie własnym 4 grzyby marynowane 4 plastry sera żółtego 4 plastry cebuli posiekana natka pietruszki pieprz kolorowy mielony Sposób przyrządzenia: Chleb posmarować masłem. Tuńczyka rozgnieść widelcem, dodać drobno posiekane grzybki i cebulę pokrojoną w kosteczkę, przyprawić masę pieprzem, wymieszać, równomiernie rozprowadzić na chlebie,…

Kanapki z wędzonym łososiem i twarogiem

Składniki: chleb tostowy masło twaróg śmietankowy szczypior, natka pietruszki, koperek łosoś wędzony w płatach sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Twarożek wymieszać z posiekaną zieleniną, przyprawić solą i pieprzem. Z kromek chleba tostowego obkroić skórki, każdą posmarować masłem. Jedną kromkę obkładamy plastrami łososia wędzonego, na niej układamy kromkę obłożoną twarożkiem z zieleniną i całość przykrywamy kromką posmarowaną…

Ziemniaczki zapiekane z boczkiem i serem

Składniki: 5 ziemniaków 10 plastrów żółtego sera alternatywnie majonez oliwa sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Duże ziemniaki umyć, osuszyć obrać. Używając ostrego noża głęboko, uważnie, ponacinać ziemniaka co 1 cm. Posolić i popieprzyć. Solić z umiarem biorąc pod uwagę smak boczku. W każde nacięcie włożyć odpowiedniej wielkości kawałek boczku, skropić oliwą, przykryć serem. Piec w gorącym…