Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: małe co nie co

Pasta z szynki

Składniki: 1,5 szklanki drobno posiekanej szynki ¼ szklanki drobno posiekanej cebuli ¼ szklanki drobno posiekanych ogórków marynowanych lub kiszonych 1 łyżka musztardy 2 łyżki majonezu Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki pasty dokładnie wymieszać, odstawić do lodówki aby pasta „dojrzała” Znakomity dodatek do tostów, kanapek, sandwiczy. Pastę tą po dodaniu posiekanych żółtek można używać do faszerowania jajek…

Fantazyjne naleśniki z mięsem

Ciasto: 25 dkg mąki 1 szklanka mleka 1 szklanka wody mineralnej gazowanej 2 jajka sól do smaku Farsz: 1,5 szklanki pokrojonego w kostkę pieczonego mięsa kurczaka 1 ugotowana na chrupko marchew utarta na grubej tarce 1 mała, drobno pokrojona cebulka6 zielonych oliwek pokrojonych w kostkę 3 łyżki majonezu 20 blanszowanych listków szpinaku kilka posiekanych listków…

Angielskie paszteciki

Składniki: 25 dag mielonego mięsa 2 ziemniaki 1 cebula 1 jajko 2 łyżki natki 60 ml bulionu sól pieprz 1 łyżeczka chrzanu 1/4 łyżeczki angielskiej musztardy Ciasto: 35 dag mąki 12 dag masła 1/2 łyżeczki zmielonej gorczycy Sposób przyrządzania: Zrób ciasto: palcami wyrób mąkę z masłem i gorczycą. Gdy powstanie kruszonka, dodaj 4-5 łyżek wody…