Składniki: 5 parówek na osobę musztarda ketchup majonez chrzan Sposób przyrządzenia: Parówki zalać zimną wodą. Doprowadzić do zagotowania wody. Zmniejszyć gaz i trzymać parówki na małym ogniu bez gotowania aby nie popękały/ przez kilka minut. Podawać z musztardą, ketchupem, majonezem lub chrzanem do wyboru.
Tag: małe co nie co
Przekąski
Pasta z szynki
by Marta • • 0 Comments
Składniki: 1,5 szklanki drobno posiekanej szynki ¼ szklanki drobno posiekanej cebuli ¼ szklanki drobno posiekanych ogórków marynowanych lub kiszonych 1 łyżka musztardy 2 łyżki majonezu Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki pasty dokładnie wymieszać, odstawić do lodówki aby pasta „dojrzała” Znakomity dodatek do tostów, kanapek, sandwiczy. Pastę tą po dodaniu posiekanych żółtek można używać do faszerowania jajek…
Przekąski
Fantazyjne naleśniki z mięsem
by Natasza • • 0 Comments
Ciasto: 25 dkg mąki 1 szklanka mleka 1 szklanka wody mineralnej gazowanej 2 jajka sól do smaku Farsz: 1,5 szklanki pokrojonego w kostkę pieczonego mięsa kurczaka 1 ugotowana na chrupko marchew utarta na grubej tarce 1 mała, drobno pokrojona cebulka6 zielonych oliwek pokrojonych w kostkę 3 łyżki majonezu 20 blanszowanych listków szpinaku kilka posiekanych listków…
Przekąski
Angielskie paszteciki
by Joanna za KAS • • 0 Comments
Składniki: 25 dag mielonego mięsa 2 ziemniaki 1 cebula 1 jajko 2 łyżki natki 60 ml bulionu sól pieprz 1 łyżeczka chrzanu 1/4 łyżeczki angielskiej musztardy Ciasto: 35 dag mąki 12 dag masła 1/2 łyżeczki zmielonej gorczycy Sposób przyrządzania: Zrób ciasto: palcami wyrób mąkę z masłem i gorczycą. Gdy powstanie kruszonka, dodaj 4-5 łyżek wody…

