Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: makrela

Sałatka z makreli i jabłka

Składniki: 2 wędzone makrele 1 jabłko 3 ogórki konserwowe 1 cebula 3 łyżki majonezu 2 łyżki kwasje śmietany sól pieprz sok z cytryny Sposób wykonania: Z makreli usunąć skórkę i ości po czym rozdrobnić mięso widelcem. Obrane jabłka pokroić w drobną kostkę, ogórki w plasterki a cebulę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Dodać jeszcze…

Pasta z wędzonej makreli i twarogu

Składniki: 1 makrela 100 g twarogu 2 łyżki śmietany sok z cytryny sól pieprz cukier Sposób wykonania: Z makreli usunąć ości oraz skórkę po czym mięso rozgnieść widelcem. Następnie dodać do niej rozgnieciony twaróg oraz śmietankę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz sokiem z cytryny.

Pasta z twarogu z jajkami

Składniki: 25 dkg twarogu 20 dkg makreli ½ szklanki śmietany 2 żółtka z jajka ugotowanego na twardo 2 łyżki  posiekanej zielonej pietruszki sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Makrelę obrać ze skóry i odfiletować. Mięso ryby utrzeć w misce z dodatkiem sera i żółtek na jednolitą masę, dodać śmietanę i posiekaną na drobniutko natkę pietruszki.…