Składniki: makrela ogórek kiszony cebulka majonez Sposób wykonania; Z makreli usunąć skórkę i ości. Do mięsa dodać ogórka i cebulę pokrojoną w drobniutką kostkę. Dodać jeszcze majonez i całość dokładnie wymieszać. Makrela jest już słona więc nie trzeba już doprawiać.
Tag: makrela
Listy
Sałatka z makreli i jabłka
by Paulina Krupa • • 0 Comments
Składniki: 2 wędzone makrele 1 jabłko 3 ogórki konserwowe 1 cebula 3 łyżki majonezu 2 łyżki kwasje śmietany sól pieprz sok z cytryny Sposób wykonania: Z makreli usunąć skórkę i ości po czym rozdrobnić mięso widelcem. Obrane jabłka pokroić w drobną kostkę, ogórki w plasterki a cebulę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Dodać jeszcze…
Listy
Pasta z wędzonej makreli i twarogu
by Michał Kamiński • • 0 Comments
Składniki: 1 makrela 100 g twarogu 2 łyżki śmietany sok z cytryny sól pieprz cukier Sposób wykonania: Z makreli usunąć ości oraz skórkę po czym mięso rozgnieść widelcem. Następnie dodać do niej rozgnieciony twaróg oraz śmietankę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz sokiem z cytryny.
Listy
Pasta z wędzonej makreli z ogórkiem
by Ryszard Dąbrowski • • 0 Comments
Składniki: 1 makrela 1 ogórek konserwowy 2 łyżki śmietany sok z cytryny sól pieprz cukier Sposób wykonania: Z makreli usunąć ości oraz skórkę po czym mięso rozgnieść widelcem. Dodać do niego drobno pokrojonego ogórka oraz śmietanę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
Listy
Pasta z twarogu z jajkami
by Teresa Ścigała • • 0 Comments
Składniki: 25 dkg twarogu 20 dkg makreli ½ szklanki śmietany 2 żółtka z jajka ugotowanego na twardo 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Makrelę obrać ze skóry i odfiletować. Mięso ryby utrzeć w misce z dodatkiem sera i żółtek na jednolitą masę, dodać śmietanę i posiekaną na drobniutko natkę pietruszki.…