Składniki: 1 duża makrela wędzona 1 cebula 2 jajka ugotowane na twardo 2 -3 ogórki kiszone majonez sól, pieprz Sposób wykonania; Mięso makreli rozdrobnić widelcem. Następnie cebulę posiekać a jajko i ogórki drobno pokroić i dodać do ryby. Dodać jeszcze majonez i całość dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Tag: makrela
Listy
Pasta z makreli i sera feta
by Izabela Walaszczyk • • 0 Comments
Składniki: makrela 1 op sera feta Sposób wykonania: Z makreli usunąć skórę i ości. Dodać pokrojony ser feta i dokładnie utrzeć.
Listy
Pasta z makreli, jajka i cebuli
by Paulina Karbowiak • • 0 Comments
Składniki: 1 wędzona makrela 1 cebula 3-4 średnie ogórki konserwowe 5 jajek majonez sól pieprz Sposób wykonania: Z makreli usunąć skórę i ości. Dodać posiekaną cebulę oraz jajka i drobno pokrojone ogórki. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Dodać odrobinę majonezu i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.