Składniki: 1 ząbek czosnku 1 łyżka oleju 2 kostki Bulionu Grzybowego sól 1 sos Italia sycylijski 1 puszka tuńczyka 250 g makaronu muszelki 200 g kurek Sposób wykonania: Makaron zalać wodą, wrzucić kostkę bulionową i ugotować. Następnie grzyby posiekać i przesmażyć na rozgrzanym maśle, wówczas dodać do nich posiekany czosnek oraz sos przygotowany według opisu…
Tag: makarony
Listy
Makaron z kurczakiem i pieczarkami
by Andżelika Karasiewicz • • 0 Comments
Składniki: 1 łyżka vegety 300 g makaronu (grube rurki) 2 filety z kurczaka 300 g pieczarek 1 cebula 2 łyżki masła 1/2 szklanki śmietany 30% 1 łyżka mąki 2 łyżki soku z cytryny sól, pieprz Sposób wykonania: Makaron ugotować w dużej ilości osolonej wody. Mięso pokroić w kostkę. Pieczarki i cebulę oczyścić. Pieczarki pokroić na…
Listy
Makaron z grzybami i warzywami
by Lidia Jaroszewicz • • 0 Comments
Składniki: 50 dag leśnych grzybów (mogą być też pieczarki) 50 dag makaronu wstążki 1 marchewka 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki 2 łyżki posiekanego szczypiorku kawałek pora 200 ml śmietany 1 kostka Bulionu grzybowego Sposób wykonania: Grzyby pokroić po czym podsmażyć na rozgrzanym maśle, wówczas dodać pokrojoną marchewkę, czosnek oraz pora. Podlać całość…
Listy
Kluski grysikowe
by Kamila Pasich • • 0 Comments
Listy
Kluski francuskie
by Agata Mróz • • 0 Comments
Składniki: 2 jajka 3-4 dag mąki 3 dag masła sól Sposób wykonania: Masło, żółtka i szczyptę soli utrzeć ze sobą, wówczas dodać białka ubite na sztywną pianę oraz mąkę. Delikatnie połączyć. Z powstałą masę kłaść łyżeczką na rozgrzaną wodę. Gotować do miękkości.

