Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: makaron

Penne z sardynkami

Kolejna propozycja na znakomity makaron. Będziesz zaskoczony jaki dobry. Penne z sardynkami. Do jego wykonania potrzebujesz: makaronu, sardynek w oleju, przecieru pomidorowego oraz czosnku. 
 

Składniki:

  • 400 g makaronu penne
  • 1 puszka sardynek w oleju
  • 100 ml białego wytrawnego wina
  • 1 puszka przecieru pomidorowego 
  • 2 ząbki czosnku 
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
 

Spaghetti z krewetkami Łucji

Mamy dla Was przepis na pyszne spaghetti z krewetkami. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: makaronu spaghetti, krewetek, oliwy z oliwek, soku z cytryny i czosnku.   
 

Składniki:

  • ½ makaronu spaghetti 
  • 250 g mrożonych krewetek 
  • kilka suszonych pomidorów
  • 4 łyżki oliwy z oliwek 
  • ½ cytryny 
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka bazylii
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • 1 łyżeczka chilii 
  • sól
  • natka pietruszki
 

Spaghetti carbonara Franka

Wypróbuj przepis Franka na pyszny makaron carbonara. Aby go przyrządzić oprócz makaronu potrzebujesz: boczku, śmietany, czosnku i jajek. 
 

Składniki:

  • ½ op makaronu spaghetti
  • 20 dag wędzonego boczku 
  • 1 cebula
  • 1 ząbek 
  • 2  jajka
  • 200 ml słodkiej śmietanki 
  • sól
  • pieprz
 

Makaron i sos pomidorowy Kornelii

I kolejny przepis na znakomity makaron. Tym razem z sosem pomidorowym. Aby przygotować ten przepis będziesz potrzebować: makaronu, pomidorów z puszki, czosnku i oliwy z oliwek. 
 

Składniki:

  • 150 g makaronu 
  • 1 puszka pomidorów
  • 1 łyżka oliwy z oliwek 
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego 
  • 2 ząbki czosnku 
  • 3 łyżeczki cukru 
  • 1 łyżeczka bazylii
  • 1 łyżeczka oregano
  • sól
  • pieprz
 

Makaron z pesto przepisu Uli

Najlepsze przepisy kulinarne znajdziesz tylko na pychotka.pl. Dziś przepis na makaron z pesto przepisu Uli. Przepis zawiera: makaron Pennem czosnek, bazylię i oliwę z oliwek. 
 

Składniki:

  • 350 g makaronu penne
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 szkl  świeżych liści bazylii
  • 1 gałązka rozmarynu
  • 1 łyżka soku z cytryny 
  • 1/3 szkl  startego parmezanu
  • 2 łyżki orzechów piniowych
  • ½ szkl oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz