Składniki:
- 150 g makaronu
- 1 puszka pomidorów
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka octu jabłkowego
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżeczki cukru
- 1 łyżeczka bazylii
- 1 łyżeczka oregano
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Makaron ugotować według opisu na optowaniu.W między czasie obrane ząbki czosnku przecisnąć przez praskę.Lekko je zeszklić na rozgrzanej oliwie.Wówczas dodać pomidory.Chwilę trzymać na ogniu po czym dodać jeszcze bazylię i oregano.Dodać ocet jabłkowy oraz cukier do smaku.Całość dokładnie wymieszać i gotować około 10 minut.Po tym czasie zdjąć sos z ognia i całość dokładnie zblendować.Wówczas doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.Powstały sos wymieszać z odcedzonym makaronem.
Liczba porcji: 5