Wypróbuj przepis Franka na pyszny makaron carbonara. Aby go przyrządzić oprócz makaronu potrzebujesz: boczku, śmietany, czosnku i jajek.
Składniki:
- ½ op makaronu spaghetti
- 20 dag wędzonego boczku
- 1 cebula
- 1 ząbek
- 2 jajka
- 200 ml słodkiej śmietanki
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.W między czasie obraną cebulę posiekać, a czosnek przecisnąć przez praskę.Boczek natomiast pokroić w drobną kostkę i razem z cebulą i czosnkiem wrzucić na rozgrzaną patelnie.Całość przesmażyć po czym dodać ugotowany i odcedzony makaron.Przemieszać i zdjąć patelnie z ognia.Następnie do miski wbić jajka.Dodać do nich śmietanę i razem roztrzepać.Wówczas wlać powstałą masę do makaronu z boczkiem.Całość dokładnie wymieszać.Jajka powinny się ściąć od gorącego makaronu.Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Liczba porcji: 6