Składniki:
- 400 g makaronu penne
- 1 ząbek czosnku
- 3 filety anchois
- 2 łyżki oliwy
- 2 małe puszki koncentratu pomidorowego
- oregano
- pieprz
- 1 łyżka kaprów
- 100 ml białego wina
- 185 g tuńczyka
- 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
- sól
Składniki:
Składniki: 350 g kurzych wątróbek 500 g makaronu penne sól 1 cebula 2 ząbki czosnku 50 g masła 2 łyżki tartej skórki pomarańczy 2 liście laurowe 120 ml czerwonego wina 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki śmietany pieprz Sposób wykonania: Posiekana cebulę ora czosnek udusić na rozgrzanym maśle, wówczas dodać pokrojoną na kawałki wątróbkę, skórkę…
Składniki: 300 g makaronu penne 1 puszka kukurydzy 100 g suszonych moreli 1 zielona papryka 2 pomidory 100 ml śmietany 4 łyżki majonezu sałatkowego sól pieprz ½ posiekanego szczypiorku Sposób wykonania: Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. W między czasie morele, paprykę i pomidory pokroić w kostkę. Miękki makaron odcedzić i wymieszać z resztą składników.…
Składniki: 1 łyżka oliwy z oliwek ½ kg makaronu penne 1 szkl. rukli 3 szalotki 5 podłużnych pomidorów 4 cebule dymki 10 jajek ½ szkl. pełnotłustego mleka 20 dag kaziowego sera pieprz Sposób wykonania:Makron ugotować al. dente wg. przepisu na opakowaniu.W między czasie obrane ziemniaki przekroić wzdłuż a szalotki i dymkę posiekać.Następnie jajka ubić po…