
Składniki:
- 8 pszennych bułek
- 2 szkl mleka
- 1 cebula
- 1 łyżka masła
- 2 jajka
- 1 pęczek szpinaku
- 3 łyżki mąki pszennej
- gałka muszkatołowa
- sól
sos:
- 1 główka czosnku
- 1 szkl bulionu
- ½ szkl śmietany
- biały pieprz

Składniki:
Składniki: 50 dkg świeżych okoni sól, pieprz ¼ szklanki mąki pszennej ¼ szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżki masła 2 łyżki oleju Sposób przyrządzenia: Świeże, nie przesuszone ryby dokładnie oskrobać, wypatroszyć pozostawiając głowę ryby, ponacinać ostrym nożem boki ryby. Usunąć łuki skrzelowe i oczy. Dokładnie umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem. Mąki wymieszać. Na patelni rozgrzać…
Składniki: 50 dkg filetów ze szczupaka 1 jajko 1 łyżeczka miodu 1 szklanka mielonych krakersów 1/3 szklanki mąki pszennej olej sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Jajko zmoksować z miodem. Filety podzielić na porcję, przyprawić solą i pieprzem. Rybę obtoczyć w mące, następnie w jajku z miodem i mielonych krakersach. Na patelni rozgrzać olej, smażyć na nim…
Składniki: 3 młode, obrane, pokrojone w plastry kalarepy mąka pszenna 2 jajka bułka tarta sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Kalarepki obrać, pokroić w plastry o grubości około 1 cm, przyprawić solą i pieprzem. Jajka zmiksować. Każdy plaster kalarepy obtoczyć dokładnie w mące, zamoczyć w jajku i obtoczyć w tartej bułce. Smażyć na dobrze nagrzanym oleju po…