Składniki: 2 łyżki Pesto 2 łyżki majonezu 6 ugotowanych na twardo jajek Sposób przyrządzenia: Jajka schłodzić, obrać, przekroić na wzdłużnie połowę, usunąć żółtka. Żółtka, Pesto i majonez utrzeć na jednorodną masę, ewentualnie dosolić. Wgłębienia w białkach wypełnić z naddatkiem przygotowaną pastą. Każdą połówkę przybrać zieleniną i podawać.
Tag: majonez
Przekąski
Pasta jajeczno majonezowa
by Daga • • 0 Comments
Składniki: 4 ugotowane na twardo jajka drobno posiekane ¼ szklanki majonezu musztarda do smaku sól i pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Jajka z majonezem zmiksować, dodać sól, pieprz i musztardę. Podawać z tostami lub pieczywem posmarowanym masłem.
Sosy
Sos paprykowy
by Kinga • • 1 Comment
Przekąski
Parówki cielęce na gorąco
by Babciagramolka • • 1 Comment
Składniki: 5 parówek na osobę musztarda ketchup majonez chrzan Sposób przyrządzenia: Parówki zalać zimną wodą. Doprowadzić do zagotowania wody. Zmniejszyć gaz i trzymać parówki na małym ogniu bez gotowania aby nie popękały/ przez kilka minut. Podawać z musztardą, ketchupem, majonezem lub chrzanem do wyboru.
Przekąski
Fantazyjne naleśniki z mięsem
by Natasza • • 0 Comments
Ciasto: 25 dkg mąki 1 szklanka mleka 1 szklanka wody mineralnej gazowanej 2 jajka sól do smaku Farsz: 1,5 szklanki pokrojonego w kostkę pieczonego mięsa kurczaka 1 ugotowana na chrupko marchew utarta na grubej tarce 1 mała, drobno pokrojona cebulka6 zielonych oliwek pokrojonych w kostkę 3 łyżki majonezu 20 blanszowanych listków szpinaku kilka posiekanych listków…