Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: majonez

Jajka z farszem pesto

Składniki: 2 łyżki Pesto 2 łyżki majonezu 6 ugotowanych na twardo jajek Sposób przyrządzenia: Jajka schłodzić, obrać, przekroić na wzdłużnie połowę, usunąć żółtka. Żółtka, Pesto i majonez utrzeć na jednorodną masę, ewentualnie dosolić. Wgłębienia w białkach wypełnić  z naddatkiem przygotowaną pastą. Każdą połówkę przybrać zieleniną i podawać.

Fantazyjne naleśniki z mięsem

Ciasto: 25 dkg mąki 1 szklanka mleka 1 szklanka wody mineralnej gazowanej 2 jajka sól do smaku Farsz: 1,5 szklanki pokrojonego w kostkę pieczonego mięsa kurczaka 1 ugotowana na chrupko marchew utarta na grubej tarce 1 mała, drobno pokrojona cebulka6 zielonych oliwek pokrojonych w kostkę 3 łyżki majonezu 20 blanszowanych listków szpinaku kilka posiekanych listków…