Składniki: 200 ml majonezu 50 g żurawin 1 łyżeczka cukru sól biały pieprz Sposób wykonania: Żurawiny skropić 3 łyżkami wody i posypać łyżeczką cukru. Trzymać na małym ogniu do momentu, aż woda odpruje, wówczas zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia. Następnie dodać majonez i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Tag: majonez
Krewetki
Krewetki w majonezie z ogórkiem
by Magda Wiącek • • 0 Comments
Składniki: 350 g krewetek 500 g zielonych ogórków 80 ml majonezu 2 łyżki ketchupu 2 łyżki brandy sól pieprz cukier puder liście sałaty Sposób wykonania: Majonez wymieszać razem z ketchupem oraz brendy po czym doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Następnie ogórki obrać, przekroić wzdłuż na pół po czym pokroić w drobną kosteczkę. Do…
Sałatki
Sałatka ziemniaczana z ogórkami i rzodkiewką
by Weronika Kucińska • • 0 Comments
Składniki: 600 g ziemniaków ugotowanych w mundurkach 12 marynowanych cebulek 4 ogórki konserwowe 1 pęczek rzodkiewek 16 zielonych oliwek 100 ml majonezu 1 ząbek czosnku sól pieprz cukier puder Sposób wykonania: Ziemianki obrać po czym pokroić w duża kostkę. Następnie pomidory pokroić w plasterki a rzodkiewki i oliwki w kostkę. Cebulki odsączyć z zalewy a…
Wędliny
Puszysta pasta z szynki
by Maja Korzeniowska • • 0 Comments
Składniki: 200 g szynki konserwowej 100 g śmietanki 36% 2 łyżki majonezu 1 łyżka startego chrzanu sól pieprz Sposób wykonania: Śmietanę ubić na sztywną pianę. Następnie posiekaną szynkę zmiksować razem z chrzanem, wówczas dodać ubitą śmietanę oraz majonez. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.