Składniki:
-
- 6 filetów z pstrąga po 20 dkg każdy
- 4 duże, obrane, pokrojone w grube plastry cebule
-
- ¼ szklanki majonezu
- 1 łyżka octu jabłkowego
- 1 łyżka musztardy z całymi ziarnami gorczycy
- 1 łyżka płynnego miodu
- szczypta pieprzu
Sos:
Składniki: 4 utarte ząbki czosnku 1 żółtko 1 szklanka oleju sok z cytryny 1 łyżeczka wody szczypta soli Sposób przyrządzenia: W miseczce wymieszać czosnek z żółtkiem, mieszać mikserem powoli wlewać olej, dodać sól i sok z cytryny do smaku oraz łyżeczkę wody. Miksować aż sos stanie się jednorodny i gęsty.
Składniki:
Składniki: 1 filet wędzonej ryby ½ szkl majonezu 1łyżka papryki w proszku 2 jajka 1 łyżka posiekanego szczypiorki 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Filet rybny drobno pokroić po czym dodać do niej majonez. Wrzucić posiekaną natkę pietruszki i szczypiorek oraz paprykę w proszku. Dodać jeszcze drobno pokrojone jajka i całość dokładnie…