Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: majonez

Surówka z kalarepy i czerwonej kapusty

Składniki: 3 średnie kalarepki 2 marchewki 1/3 poszatkowanej drobno czerwonej kapusty ½ obranej, pokrojonej w cienkie pół plasterki czerwonej cebuli 2 łyżki rodzynek sułtańskich 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 1 łyżka octu jabłkowego 4 łyżki posiekanej natki pietruszki lub kolendry majonez Sposób przyrządzenia: Marchewkę i kalarepę obrać, zetrzeć na tarce. W salaterce wymieszać dokładnie…

Sos czosnkowy do dań z grilla Iwony

Składniki: duży naturalny jogurt 4-5 ząbków czosnku przeciśniętego przez praskę 3 łyżki majonezu łyżka przyprawy maggi ½ szklanki posiekanego zielonego koperku łyżeczka  soli ziołowej pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: W szklanej miseczce dokładnie  wymieszać wszystkie składniki sosu, doprawić do smaku. Doskonale smakuje z grillowanym mięsem, paluszkami i chipsami.

Panga w majonezie pieczona

Składniki: 75 dkg podzielonych na porcje filetów z pangi olej 1 łyżka soku z limonki 1 łyżka majonezu szczypta cebuli w proszku szczypta pieprzu ½ szklanki tartej bułki 2 łyżki rozpuszczonego masła 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Sposób przyrządzenia: Odpowiednio duże naczynie żaroodporne posmarować olejem. W miseczce wymieszać sok z limonki, majonez, cebulę i pieprz.…

Dresing rzodkiewkowy

Składniki: 20 utartych na średniej tarce rzodkiewek 2 łyżki majonezu 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżka mleka sól, biały pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Utartą rzodkiewkę posolić, odstawić na 15 minut, odcisnąć sok. Tak przygotowaną rzodkiewkę połączyć z pozostałymi składnikami. Podawać po kilku minutach.

Fenkuł z fasolką, cebulą i zielonym koperkiem

Składniki: 1 puszka białej fasolki konserwowej 1 bulwa kopru włoskiego pokrojonego w kostkę ½ czerwonej cebuli pokrojonej w kostkę 2 łyżki posiekanego koperku Dresing: 2 łyżki majonezu 1 łyżka soku z cytryny sól i pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Fasolkę dokładnie wypłukać, obsączyć. Składniki dresingu zmiksować. Wszystkie składniki wymieszać w salaterce, pozwolić aby smak się…