Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: łosoś

Czosnkowy łosoś norweski.

Skład: 50dkg filetów z łososia 1 cebula czosnek wg uznania śmietaną bulion drobiowy mąka oliwa sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, osuszyć, przyprawić, panierować w mące u usmażyć na złoty kolor. Odstawić i utrzymywać w cieple. Na pozostałym ze smażenia ryby tłuszczu zeszklić obrane i pokrojone w kostkę cebulę i czosnek, dodać śmietanę, przyprawić. Sos…

Łosoś pieczony w warzywach

Składniki: – Świeże dzwonki z łososia – Papryka czerwona – Brokuły – Małe cebulki – Marchewka – Ziemniaki Wykonanie: Dzwonki umyć osuszyć przyprawić solą i szczyptą przyprawy do ryb.. Ilość warzyw należy dobrać proporcjonalnie do ilości dzwonków tak aby jedna cześć warzywa przypadała na jeden dzwonek, kawałki muszą być dość spore aby nie zginęły między…

Łosoś norweski w papilotach

Skład: łosoś sól, pieprz masło natka pietruszki cytryna   Sposób przyrządzenia: Filety łososia położyć na dużym kawałku folii aluminiowej, przyprawić, posmarować roztopionym masłem, dodać natkę i plasterek cytryny.. Szczelnie zawinąć w folię i piec w piekarniku rozgrzanym do temp. 200 st. ok. 25-30 min. Przed podaniem polać roztopionym masłem.

Sashimi z łososia

Skład: filet z łososia ( środkowa część tuszki) oliwa z orzeszków ziemnych olej sezamowy sos sojowy sok z limonki (cytryny) szczypiorek czosnek papryka chili Sposób przyrządzenia: Filet z łososia bez skóry i bardzo dokładnie wyczyszczony z ości kroimy w cienkie plastry w poprzek mięśni, układamy ozdobnie na półmisku. Obrany czosnek i papryczkę chili, szczypior dokładnie…