Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: łosoś

Pieczony łosoś z anchois

Składniki: 1, 20 kg łososia 2 cytryny tłuszcz 5 filecików anchois 3 łyżki masła sól biały pieprz Sposób wykonania: Łososia sparzyć wrzątkiem po czym osuszyć na papierowym ręczniku. Następnie oprószyć ją solą oraz pieprzem i skropić sokiem z jednej cytryny. Rybę ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i…

Łososiowa przystawka

Składniki: ogórki świeże małe 6 sztuk wędzony łosoś 4 plastry sok z cytryny 1/2 sztuki sól natka pietruszki zielenina Sposób przyrządzenia: Ogórki należy dokładnie umyć, obrać ze skórki, usunąć z nich pestki i posypać odrobinę solą. Odłożyć na ściereczkę w celu odsączenia nadmiaru soku. Łososia należy rozdrobnić, posiekać, wymieszać z sokiem z cytryny. Tak rozdrobnionego…

Łososiowa przekąska

Składniki: ser salami 8 plasterków wędzony łosoś 8 plasterków jajko 1 sztuka zioła prowansalskie pomidor ogórek zielenina sałata bułka tarta olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Plasterki łososia należy rozłożyć. Plastry sera salami należy oprószyć ziołami prowansalskimi. Panierować ser w jajku i bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Następnie rozkładać na plastrach…

Jajka z łososiem

Składniki: jajka 5 sztuk łosoś wędzony 20 dag sałata włoska 20 dag rybna galareta 20 dag pomidor 1 sztuka ogórek 1 sztuka Sposób przyrządzenia: Jajka należy ugotować na twardo. Należy sporządzić sałatę włoską oraz galaretę rybną( z żelatyną). Łosia należy pokroić w cieniutkie plastry, sałatę ułożyć w salaterce, ugotowane na twardo i obrane jajka przekroić…